INSTAFILM

INSTAFILM

Театральний та кіно- проєкт з учнями зі сходу України та Гамбургу.

Учні трьох шкіл Донбасу та Matthias-Claudius-Gymnasiums із Гамбургу долають виклики та небезпеку соціальних мереж, оскільки вони великою мірою залежні від них, і ще більше занурилися туди через Covid-19.

Йдеться про самотність, ізоляцію та можливість створити собі штучну особистість у соцмережах. Соціальні мережі часто є місцем першого кохання молодих людей та місцем їх перших стосунків. Але вони ж стають театром війни: з одного боку, через кібербулінг, а з іншого — війна в Україні значною мірою відбувається і в соціальних мережах.

Ми створюємо театральний та кіно- проєкт, який досліджує захоплення та небезпеку соціальних мереж, виходячи з їх змісту та форми. З одного боку, ми підкорюємося їх реальності, тому що у часи Корони лише соціальні мережі дають можливість українським та німецьким учням разом створювати виставу. Бо завдяки Instagram молодь з різних країн може дуже добре спілкуватися. А для східноукраїнських підлітків це чи не єдиний спосіб «брати участь у великому світі», оскільки вони не можуть подорожувати з фінансових причин. Для німецьких учнів це важлива частина їхнього соціального та особистого життя.

Темою проєкту також стає форма. Тому ми плануємо дві театральні прем’єри. Одну — в Гамбурзі, іншу — в Миколаївці. Учні обох країн за допомогою веб-камер демонструють свої міста одноліткам на репетиціях, розповідають власні історії.

Репетиційна робота спрямована на розвиток особистого діалогу між учнями обох груп. Ми крок за кроком занурюємося в цей захоплюючий світ. Але й намагаємося виявити його небезпеку.  

На гамбурзькій виставі українські підлітки вмикатимуться “віртуально”, а в Україні — навпаки. Ми розвиваємо форму театру, у якій ви також можете брати участь як актори через соціальні мережі.

Як фінальний продукт, після театральної прем’єри, на окремому Instagram-каналі, створеному для проєкту, відбудеться кіноверсія вистави, створена інструментами Instagram. 

Прем’єра проєкту — 18 грудня 2021 року в рамках першого міжнародного Симпозіуму “Misto to Go School: Школа культурних ініціатив громадянського суспільства” у миколаївській Школі №3. А також на новій міжнародній YouTube-платформі для театральних фільмів THEATRE 4 NATIONAL AFFAIRS.

Проєкт реалізується за фінансової підтримки Гамбурзької Фундації Claussen-Simon-Stiftung.

[xyz-ips snippet="Test"]