Сліди тих, що вижили або Герої мого дитинства

Сліди тих, що вижили або Герої мого дитинства

Міжнародний театральний та кіно- проєкт з учнями з України та Німеччини

Від серпня 2021 року ми присвячуємо себе новому проєкту, що досліджує життя людей єврейського походження, які пережили звірства нацистських концтаборів у Німеччині та Східній Європі. 

Як це можливо — після всього жахіття, тортур, насилля, приниження, втрати близьких та у постійному страху смерті — знову знайти сміливість, щоб жити? Як ПІСЛЯ ВСЬОГО ЦЬОГО можна було віднайти новий сенс у житті?

Команда проєкту — це перш за все учні Школи №3 міста Миколаївка зі сходу України та учні Matthias-Claudius-Gymnasiums із Гамбурга на півночі Німеччини. Проєкт “Сліди тих, що вижили або Герої мого дитинства” — це початок довгострокового обміну, що на багато років поєднає школярів з обох країн.

Команда проєкту — це гамбурзька вчителька Корнелія Бухбергер зі своїм театральним курсом; це вчителька історії з Миколаївки Ольга Бакуха; це команда Misto to Go: Ден Гуменний, Яна Гуменна, Георг Жено, Анастасія Тарханова та Аліна Кобернік.

Від серпня 2021 року відбуваються регулярні зустрічі цього проєекту в найрізноманітніших варіаціях: керівник проєкту Георг Жено та викладачка Корнелія Бухбергер особисто та онлайн з учнями з Миколаївки та Гамбургу. Вихователі та драматурги Ден Гуменний та Яна Гуменна особисто та онлайн в Україні. Учні віч-на-віч онлайн.

Зрештою, ідея полягає в тому, щоб зробити проєкт, який має три важливі складові. Театральний фільм, створений спільно всіма учасниками та показаний онлайн. Вистава у Гамбурзі, в якій учні з України будуть включені онлайн. Вистава в Україні, в якій учні з Гамбургу будуть включені у цифровому форматі.

Крім того, ми плануємо, що у грудні 2021 року вчителька Корнелія Бухбергер приїде до Миколаївки з трьома учнями на прем’єру фільму та “української” вистави.

Прем’єра проєкту “Сліди тих, що вижили або Герої мого дитинства” відбудеться у 2021 році в рамках першого міжнародного Симпозіуму “Misto to Go School: Школа культурних ініціатив громадянського суспільства” у миколаївській Школі №3. Та на новій міжнародній YouTube-платформі для театральних фільмів THEATRE 4 NATIONAL AFFAIRS, а також у школах Гамбургу та Миколаївки.

Проєкт реалізується у програмі “MEET UP! Youth for Partnership“ за фінансової підтримки Фонду “Пам’ять, відповідальність і майбутнє” (EVZ) Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

[xyz-ips snippet="Test"]