Ден Гуменний

Виконавчий директор «Центру перформативної освіти», куратор міждисциплінарної лабораторії PostPlayLab та міжнародної програми «Театр Громадян», драматург, перформер та педагог.

Більше десяти років Ден Гуменний займається політичним-критичним театром та соціальними партиципаторними практиками, сім років працює з вимушеними переселенцями та тими, хто залишився у прифронтових містах сходу України. Ключові вистави про досвід травми вимушеного переселення та війну на сході України: «Сіра Зона», «Ополченці» та «Девочки-Девочки». Ключові перформанси про депортацію кримських татар та тортури в окупованому Криму: «Трава пробивает землю», «DEVAM» та «Опыт свободы».

З 2019 року куратор україно-німецького проєкту Misto to Go. Це міжнародний театральний проєкт зі школярами у восьми містах Донбасу, який відбувається за підтримки програми «Східне партнерство» Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

Ден Гуменний є співавтором та куратором більш ніж 50 вистав та перформансів в Україні, Грузії, Чехії, Польщі, Австрії та Німеччині. Драматургічні тексти Дена перекладені англійською, грузинською, чеською, німецькою та польською мовами.

[xyz-ips snippet="Test"]