Антон Яремчук

Антон Яремчук, український кінооператор і кінематографіст, у 2017 році закінчив майстерню Лисецького С.О. і Тяжлова Д.О. у національному університеті театру, кіно і телебачення імені Карпенко-Карого. Живе та працює у Берліні. В 2019 році вступив до магістратури кіно-університету Бабельсберг.

Його короткометражна робота “Punti di Vista”, про життя звичайних студентів під час “Революції Гідності”, удостоєна призу “Generation Reporter 2015” в Італії.

Оператор-постановник воєнної частини повнометражного фільму “Bullet Catcher”, режисерів Руслана Батицького та Лесі Калинської, участника IDFA Academy Summer School 2018. Під час підготовки до зйомок у фронтовій зоні проходив «Hostile environment training” від “1st Option Safety Group”, яка готує до роботи у гарячих точках журналістів BBC, SKY та інших ведучих броадкастерів.

Дипломна робота Антона “Яма” приймала участь, між іншим, в офіційній програмі кінофестивалей Camerimage, Docudays, IDFA та Beast Film Festival, де вона здобула головний приз за кращу документальну роботу.

Відповідальний за візуальний ряд фільму “Looking for Europe”, режисера Крістофа Гэрэги, прем’єра якого відбулася на Cottbus Film Festival в рамках спеціальної програми присвяченій українській тематиці.

З 2018 року постійний викладач освітніх програм для студентів аудіовізуальних спеціальностей, проводив майстер класи у Миколаєві, Херсоні, Касабланці та Тунісі.

Серед актуальних проєктів повнометражний документальний фільм про політичні зміни в Україні після “Революції Гідності”, художня картина про життя переселенців з окупованих територій на сході України та повнометражний німий фільм про проблему переривання зв’язку часів на пострадянському просторі, в першу чергу у культурній сфері України.

[xyz-ips snippet="Test"]