Георг Жено

Німецький режисер та куратор Георг Жено понад двадцять років працює в кризових регіонах Східної Європи. 

Георг Жено регулярно працює разом з Гете-Інститутом в Україні, Болгарії та Росії. Він поставив понад 100 театральних проєктів, які були представлені на багатьох міжнародних фестивалях та отримали кілька міжнародних нагород.

Під час роботи художнім керівником “Театру Переселенця” в Україні (2015-2017) він займався арт-терапією з вимушеними переселенцями зі Східної України та Криму. Георг Жено організував понад тридцять культурних проєктів зі школярами, військовими та місцевими жителями у прифронтових містах на Сході України. 

У 2016-2017 роках він керував театральним проєктом “Діти та військові”, метою якого було створити діалог між місцевими школярами та українськими військовими в містах на Сході України. 

Його фільм з учнями міста Миколаївка “Школа №3” отримав Гран-Прі міжнародного журі в конкурсі “14+” на 67-Берлінале у 2017 році. (so-regisser Liza Smith)

З 2018 він ставив ряд вистав та зняв декілька  фільмів у рамках проєкту “Країна, яку я не знаю” в Саксонії, які були пізніше показані на наших фестивалях.

З 2022 Георг Жено є керівником соціотеатрального центру “Thespis Zentrum” в Бауцені, Саксонія. Також є куратором фестивалю “Willkommen Anderswo”, організованого Deutsch-Sorbisches Volkstheater у місті Бауцен.

[xyz-ips snippet="Test"]