Що таке мистецтво під час війни?

Невже простір, де народжується тепло між людьми, не є найкрасивішим витвором мистецтва?

Школа культурних ініціатив громадянського суспільства РЕАЛЬНІСТЬ – Misto to Go School. HeimaTraum – Симпозіум 10-11 грудня, 2022. Субота, 10 грудня з 17:00 та Неділя, 11 грудня з 09:00. Thespis Zentrum у Бауцені, Саксонія.

HeimaTraum — це платформа та безпечний простір для біженців, що займається допомогою для виживання та сприяє створенню нових життєвих перспектив під час війни. На вихідних — 10 та 11 грудня 2022 року — три ідеї проєктів будуть представлені в рамках Симпозіуму у просторі Thespis Zentrum в Бауцені.

Разом із міжнародними експертами ми хочемо обговорити з вами ідеї проєктів українських біженців та молодих людей, які зараз проживають в Україні. Серед іншого, нас хвилює питання: наскільки розвиток нових життєвих перспектив для людей, які так багато втратили у своєму житті, є «справжнім мистецтвом».

Крім того, наш партнерський проєкт у Junges DT (Deutsches Theater Berlin) також презентує результати своєї діяльності у форматі гостьової вистави “Linie 8 und Pudding für alle!”.

Як мистецькі проєкти можуть сприяти миру та діалогу?

У грудні минулого року команда Misto to Go у складі: Георг Жено, Яна Гуменна, Ден Гуменний, Ольга Бакуха та Анастасія Тарханова працювали над цим питанням зі школярами та школярками україно-російського прикордоння на Донбасі. У той самий час на кордоні з Білоруссю скупчувалися російські війська, що хоч і сприймалося як загроза, але ніхто не міг та й не хотів припускати масштабів сьогоднішньої війни. Багато з наших учнів вимушені були тікати до Баутцену (Саксонія). Тут вони знайшли притулок та підтримку своїх давніх вчителів у Thespis Zentrum. 

Федеральне міністерство закордонних справ Німеччини підтримує проєкт Misto to Go з 2018 року. Георг Жено, Ден Гуменний та Яна Гуменна займаються проєктами у сфері культури зі школярами та мешканцями Донбасу від 2014 року.

З програмою симпозіуму можна ознайомитися тут.

Контактна особа: Щербанова Єлизавета, PR-менеджерка проєкту «Misto to Go School 2022». Будь ласка, акредитуйтеся: info@thespis-zentrum.de.

Misto to Go School – Школа культурних ініціатив громадянських суспільств РЕАЛЬНІСТЬ — це проєкт Agency for Safe Space, PostPlayLAB, Thespis Zentrum, Media Frontline e.V. та школи №3 Миколаївки.

Проєкт підтримується Федеральним міністерством закордонних справ Німеччини в рамках програми «Східне партнерство».

[xyz-ips snippet="Test"]