Зцілення

Зцілення
Фотовиставка 20 – 22 жовтня 2022 року з 12:00 до 20:00
Фото-, відео- та танцювальний перформанс 20 – 22 жовтня щодня о 15:00.
Баштовий підвал у театрі “Бург

Виставка та перформанс молодого українського режисера та фотографа Аліни Коберник показує Бауцен як місце переосмислення, заглиблення в себе, зцілення та зцілення.

Мене звати Аліна Коберник. Народився в місті Миколаївка, що на Донеччині. Закінчив Університет театру, кіно і телебачення “Карпенка-Карого” у 2021 році в Києві за спеціальністю “Кінорежисура”. 

Сьогодні я живу і працюю в Німеччині. Так важливо відкривати для себе щось прекрасне у своєму оточенні, коли ти переживаєш нелегкі часи. Можливо, рани не гояться, але дихати стає легше.   

У лютому 2022 року – ще до початку війни – мені поставили діагноз “депресія”. 

Я ніби потрапив у жорстку, липку сітку. Він міцно тримає мене. Я не можу з нього вийти. Це павутиння тримає мене, не дає вільно рухатися і дихати на повні груди. 

Звільняє мене. 

У Баутцені я почав бачити кольори. Це так дивно. Раніше я б ніколи не подумав, що світ стане для мене всеохоплююче сірим і безликим. Тож було неймовірно приємно знову помітити, що трава на лузі зеленіє. Вона така сильно зелена. І сонце світить жовтим кольором. Тепер я знову бачу кольори. Я бачу всю палітру життя. Зрозуміло.

Проєкт Центру “Теспіс”. Соціально-театральний центр Німецько-сорбського народного театру в м. Бауцен.

[xyz-ips snippet="Test"]