Майстер-клас театру-майстерні “Банка з огірками”

Субота, 22 жовтня з 12:00 – 13:00

МАЙСТЕР-КЛАС ТЕАТРАЛЬНОЇ МАЙСТЕРНІ “БАНКА З ОГІРКАМИ

Центру “Thespis” та RESI FÜR ALLE у Мюнхенському театрі “Residenztheater”.

З кінця 2014 року Георг Гену працює над театральними проєктами з молоддю в різних містах Донбасу. З 2018 року під маркою DIE STADT ZUM MITNEHMEN – MISTO 2 GO. Відбулося кілька програм обміну з театрами, культурними установами та школами Берліна, Відня, Гамбурга, Потсдама, Констанца та багатьох інших міст. 

Метою цих обмінів завжди була інтеграція цілющих імпульсів під час відкриття нових світів і людей у театральну роботу. Азарт до нового і незвіданого стимулював жагу молоді до життя, незважаючи на будні війни на сході України, яка з 2014 року завжди відчутно присутня.

У 2022 році, після початку війни, Лінда Нерліх, театральний педагог мюнхенського театру “Резиденцтеатр”, та Георг Гену домовилися зробити з українською молоддю проєкт “HeimaTraum”, який проходив паралельно в Мюнхені та Бауцені. Вирішальним фактором у цьому проєкті є використання театру як середовища для транскультурних зустрічей. Українська молодь контактує з іншими культурами в Німеччині через театр і може наблизити нас до своєї культури. Чого ми можемо навчитися один в одного і один у одного, що нас об’єднує і як ми хочемо зустрітися один з одним? Це перша зустріч молоді з Мюнхена та Баутцена в рамках програми WILLKOMMEN ANDERSWO 5. Після трьох днів знайомства та створення театру, молодь покаже, що їх об’єднує, під час робочої вистави в суботу.

Проведуть воркшоп для MISTO 2 GO та Центру “Теапіс” 18-річні Євгенія Стріжкова та Віола Стороженко, які з 2016 року брали участь у багатьох театральних проєктах Георга Гену, а з 2020 року є тьюторками у проєктах MISTO 2 GO. Вони брали на себе все більше відповідальності і зараз розробляють власні мистецькі проєкти в рамках MISTO 2 GO, що є однією з головних цілей.

Начальник цеху: 

ЛІНДА НЕРЛІХ (“RESI FOR ALL, Residenztheater Munich”)

ЄВГЕНІЯ СТРИЖКОВА, ВІОЛА СТОРОЖЕНКО (MIST0 2 GO)

з молоддю віком від 13 до 19 років з Бауцена та Мюнхена

В рамках проєкту “Школа культурних громадянських суспільств” програми “Східне партнерство” Федерального міністерства закордонних справ ФРН.

[xyz-ips snippet="Test"]