Нова симфонія Донбасу

Середа, 19 жовтня о 21:20 Фестиваль Willkommen Anderswo 5th HeimaTraum

НОВА СИМФОНІЯ ДОНБАСУ

У 2020 році берлінський музикант Юрій Гуржій, режисер Георг Гену, драматург Ден Гуменний та художниця Анастасія Тарханова разом з групою українських тьюторів проїхали різними містами Донбасу. Серед них – два міста, розташовані безпосередньо на лінії фронту (Попасна) або у прифронтовій смузі (Троїцьке). 

Метою поїздки було створення музики, розробка театральних п’єс та зйомки фільмів разом з місцевими студентами.

Юрій Гуржій працював з молоддю над музичним альбомом NEW DONBASS SYMPHONY, у якому вони розповідають про свої прагнення, мрії, найпотаємніші думки та почуття, надії та болі на Донбасі. 

Вперше альбом був публічно презентований у 2021 році в берлінському театрі “Панда” у форматі лайв-стріму та доступний для прослуховування, зокрема, на Apple Music та Spotify.

Через війну в Україні багато з цих молодих людей були змушені покинути свої домівки. Сьогодні вони живуть у Саксонії або навіть у Бауцені. З цими учнями виступять хореограф Юрій Гуржій, хореограф Яна Гуменна та команда MISTO 2 GO, презентують альбом у новому виконанні нова концертна версія альбому.

Проєкт MISTO 2 GO відбувається в рамках Програми Східного партнерства Федерального міністерства закордонних справ Німеччини.

[xyz-ips snippet="Test"]