Внутрішня активна спеціальна програма

СПЕЦІАЛЬНА ПРОГРАМА у внутрішньому дворику замку
20 – 22 жовтня з 14:00 до 20:00 год.

“Площа перед театром “Бург” дуже красива, особливо вночі, коли рельєфні фігури у вікнах підсвічуються. 

Коли я стояла перед фонтаном і думала про те, що ми можемо дати нашим відвідувачам у спеціальній програмі фестивалю, я закрила очі і зрозуміла, що хочу почути музику з цього фонтану. Пісні про мир з різних країн, з різних культур. 

І тоді, коли відвідувачі стануть біля фонтану і закриють очі, а з темряви зазвучать пісні миру, до них прийдуть спогади, спогади, якими можна буде насолоджуватися і мріяти. Мрії про мир і свободу, про дім, про Батьківщину. 

Потім можна посидіти в домашньому наметі або біля каміна, випити чашечку чаю, поспілкуватися з іншими. 

Ми забезпечимо гарячими напоями та ковдрами. Коли емоції беруть гору, або просто потрібно вийти з театрального простору, вогонь має неймовірно зачаровуючий ефект. Тому що в ній можна загубитися і дозволити своєму розуму блукати.

А ще на подвір’ї замку будуть інші пропозиції. Вони спроєктовані таким чином, що люди будуть об’єднуватися. І при цьому вони будуть сприймати не тільки відмінності, які їх роз’єднують, як це часто буває, але й те, що їх об’єднує, що є однаковим – навіть якщо воно називається по-різному.

Бургхоф – місце затишку, де можна затримуватися, сміятися, слухати та обмінюватися думками. Для всіх. Разом.”

Штеффі Шойріх 

Соціальний та театральний педагог у Центрі “Теспіс

РОЗКЛАД ПРОГРАМИ В ЗАМКУ БУРГХОФ

ЗАМКОВИЙ ТЕАТР – ОРТЕНБУРГГОФ

Спеціальна інтерактивна програма

Четвер, 20.10 – субота, 22.10.2022

Четвер 20 жовтня – субота 22 жовтня 14:00 – 22:00

14:00 – 16:00 Bürger*innenHEIMAT – інсталяція ПАТРІЦІЇ ХАХТЕЛЬ

14:00 – 18:00 Старі ігри заново відкриті

14:00 – 18:00 KÜRBIS TO GO – різьблення по гарбузу з подальшою виставкою

14:00 – 22:00 SIT IN AND OUT – Гарячі напої біля вогнища та в домашньому наметі

Субота, 22 жовтня близько 22:00 вогнище та шоу з ТОМОМ

Bürger*innenHeimat – установка

Патриція Гахтель, театральний педагог Центру “Теспіс

“У моєму житті як актриси, кожного разу, коли я залишала одне місто і починала все заново в іншому, я запитувала себе, що для мене насправді є моїм домом. Місце, де я народився, де провів перші роки свого життя, яке мене сформувало? Чи місце, де я виріс, місто, де любов до театру перетворив на професію і обрав кочове життя? Сім’ю, коханого чоловіка, пам’ять, друзів? Чи мені вистачає мене самого? Зрештою, я не дуже цим переймався, це питання не було для мене екзистенційно важливим.

Лише коли я почав працювати з молодими біженцями з Афганістану та Сирії у своїй театральній роботі, я зрозумів вимір поняття “дім”. Вирвані з корінням з країни, мови і сім’ї, я бачив їх прагнення знайти точку опори, тугу за приналежністю і прийняттям. Їхній страх за тих, хто залишився. Страх того, що, можливо, ніколи не зможеш повернутися.

Домом може бути місце, думка, почуття, запах, людина, мова або пам’ять – або щось зовсім інше. Дім, як би ви його не визначали для себе, – це те, що об’єднує нас усіх через кордони та віки. І навіть якщо для кожного це щось своє, ми всі одразу розуміємо, що мається на увазі. 

Можливо, дім також може бути майбутнім, або дім може бути в майбутньому? 

У будь-якому випадку, ми повинні про це говорити”.

Інсталяцію Bürger*innenHeimat – Інсталяцію можна буде побачити з 20 по 22 жовтня 2022 року з 14:00 – 16:00 у дворі замку.

[xyz-ips snippet="Test"]