Прем’єра мюзиклу «Світло повернути!»

3-4 лютого 2023 р. о 18:00 у Thespis Zentrum Bautzen в рамках проєкту «Музика мого життя» від «Misto to Go» відбудеться прем‘єра мюзиклу «Світло повернути!»

Новий рік, що прийшов, багато українських дітей вперше зустріли у незвичному для них оточенні: тепер вони перебувають у Німеччині. Війна змусила їхніх матерів виїхати з України. Здебільшого без татусів, які залишились, щоб захищати Батьківщину. Для дітей це означає зростати у родинах, розірваних війною.

У мюзиклі «Світло повернути!» ми разом з українськими дітьми намагаємось – попри сумні обставини – зробити так, щоб новорічне диво знову засяяло яскравими барвами. Адже для більшості дітей ця подія належить до найважливіших сімейних свят, пов’язаних з улюбленими звичаями та традиціями.

Діти віком від 8 до 12 років походженням з України, Німеччини та країн Близького Сходу покажуть, що вони думають та відчувають відсвяткувавши перший Новий рік за незвичних обставин. Історії та пісні створили четверо музикантів: Юрій Гуржи, Маттіас Пече, Марина Бондас та Григорій Семенчук

На основі мюзиклу драматурги Ден Гуменний, Яна Гуменна та режисер Георг Жено поставили радіоп’єсу, що розповідає чарівну казкову історію. Прем’єра німецькою мовою відбулася 30-го грудня 2022 року на радіо MDR Kultur, а українською – відбудеться 20-го січня 2023 року на платформі Theatre 4 National Affairs за посиланням: https://national4affairs.com/

Мюзикл – це частина проєкту Misto to Go, що від 2018 року підтримується програмою «Східне партнерство» Федерального міністерства закордонних справ Німеччини. Від травня 2022 року проєкт Misto to Go є резидентом у Thespis Zentrum Bautzen (центр соціального театру Німецько-серболужицького народного театру в Бауцені).

Детальна інформація про проєкт за посиланнями: www.thespis-zentrum.de та www.mistotogo.com

Режисерка: Ольга Бакуха 

Драматургія: Яна Гуменна

Сценографія: Анастасія Михальська та Світлана Загреба

Художні керівники проєкту: Георг Жено та Анастасія Тарханова

[xyz-ips snippet="Test"]