Щоденник Альбіни Бакухи

Четвер, 20 жовтня 2022 року о 20:15
Замковий театр
Щоденник Альбіни Бакухи

Інсценізоване читання щоденникових записів 14-річної Альбіни Бакухи, яка в березні 2022 року втекла з маленького містечка Миколаївка на сході України до міста Кюневальде в Саксонії.

Записи щоденника регулярно публікувалися в “Süddeutsche Zeitung” та на головній сторінці “Sendung mit der Maus” WDR.

“Війна – це завжди складна тема. Особливо, коли твій візаві не з України. Я радий, що люди тут не зазнали війни. Я хочу, щоб люди знали правду і не мовчали. Раніше люди тримали рот на замку, тому і зараз тримають його на замку”.

(Альбіна Бакуха, 4 квітня 2022 року)

Що війна робить з людьми у повсякденному житті? Альбіна все життя прожила в Миколаївці, яку розбомбили в 2014 році і біля якої вже 8 років йдуть бойові дії. Тепер Альбіні довелося разом з мамою та бабусею тікати від бомб російських нападників. 

З початку війни Альбіна веде щоденник, намагаючись пояснити собі, чому світ не такий, яким він має бути і яким вона мріяла його бачити з дитинства. Світ в улюбленій Україні, заради якої було стільки планів, надій, ідей, подорожей та історій. Тепер залишилися лише найгірші та найприємніші спогади про минуле та протверезливе пробудження до реальності в сьогоднішній Німеччині.

Це читання – глибокий і проникливий погляд у душу молодої людини, яка дорослішає під час війни, через який ми можемо зрозуміти, що це насправді означає. В одному подиху з цією людиною ми дивимося на сьогоднішню Німеччину, яка все ще відчуває себе такою безпечною. Більшість мешканців якого не можуть собі уявити, що їм доводиться тікати від бомб і сидіти в страху в підвалах, як це було в дитинстві Альбіни.

Режисер: Георг Гену. Режисер: Анастасія Тарханова.

Прем’єра вистави відбулася 17 червня 2022 року на сцені Бургського театру Німецько-Сорбського народного театру у м. Бауцен.

Проєкт Центру “Теспіс”.

Соціально-театральний центр Німецько-сорбського народного театру в м. Бауцен.

[xyz-ips snippet="Test"]